Smart & Healthy, Sport

Vijf tips voor een perfect lichaam.

De juiste voedingsgewoonte en een ‘workout plan’ zijn de sleutel voor succes.

Met een nieuw jaar in het verschiet, worden er weer heel wat goede voornemens genomen.
Fitter , vitaler, gezonder en met het “perfecte” lichaam doorheen 2017…  Het ideale moment dus om mijn vijf top tips voor dat perfecte lichaam prijs te geven.

Het is een feit dat jouw eetgewoonte cruciaal is, als het gaat over het bereiken van het voor jou perfecte lichaam. Er zijn heel wat personal trainers, fitness attributen en reclamefimpjes die beloven dat je honderden calorieën verbrandt in één eenvoudige workout.
Dat is een hype die je zeker niet moet geloven. Voor een perfect lichaam heb je zowel de juiste voeding als een goede training routine nodig!

Regelmatig bewegen helpt om je fysieke gezondheid te verbeteren, houdt je langer jong, verbetert je gemoedstoestand, stimuleert je zelfvertrouwen. En het helpt om je voedingsgewoontes te verbeteren. Je zal veel sneller kiezen voor voeding rijk aan voedingsstoffen, omdat deze je meer energie geeft om te sporten.

Wat is een perfect lichaam?

Als ik spreek over een perfect lichaam, dan heb ik het zeker niet uitsluitend over het uiterlijk. Het gaat in de eerste plaats over een lichaam dat gezond en energiek is! Waarmee je alles kan doen wat je wil.
En dat bereik je enkel met de juiste ingesteldheid!

Vijf tips voor dat perfecte lichaam

De juiste voeding
Voorzie je lichaam dagelijks van wat het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Het heeft ook voedingsstoffen nodig om te herstellen, reserves aan te vullen en zichzelf opnieuw op te bouwen, vooral na een fysieke inspanning.

Nu
Vandaag is het enige wat telt, morgen is het niet meer dan een belofte. Waarom morgen starten, als het vandaag kan? Kleine aanpassingen kunnen een wereld van verschil maken. Het enige wat je moet doen is ‘NU’ van start gaan.

Doorzetten
Je fitter en gezonder voelen is geen korte termijn doelstelling. Er is niets mis mee om een aankomende gebeurtenis te gebruiken als motivatie om in vorm te geraken. Doch doorzetten is de boodschap om je een gezonde levensstijl eigen te maken!

Wees productief
Haal het maximum uit je beschikbare tijd. Focus je volledig op de inspanning en hou de intensiteit hoog, zeker als je tijd om te sporten beperkt is. Maak er een gewoonte van en zorg ervoor dat je trainingen eenvoudig, praktisch en haalbaar zijn.

Geduld
Geduld is een mooie gave. Zeker als het gaat over een verandering van je levensstijl en het effect daarvan op je lichaam. ‘Baby steps‘, elke dag opnieuw.

Een gezond, energiek, perfect lichaam is mogelijk voor iedereen. Pas deze vijf tips consequent toe en je zal merken dat het ‘voor jou perfecte lichaam’ hebben veel makkelijker is dan je denkt!

Leave a Comment