Lifestyle, Smart & Healthy

Vier energierovers – hoe vermijd je ze: introductie!

Als je bent zoals mij heb je ongetwijfeld een opwindend beeld over je leven.
Of je verlangt naar een leuk en gezond gezin, streeft naar promotie op het werk of uitkijkt naar je pensioen en tijd om de wereld rond te reizen, je hebt ongetwijfeld heel mooie dromen. Maar om ze te kunnen realiseren moet je je goed en sterk voelen, heb je voldoende energie nodig om ’s morgens uit je bed te springen en met enthousiasme aan de dag te beginnen.
Als je je moe en uitgeput voelt is het heel moeilijk om het beste van jezelf te geven. Vermoeidheid, pijn, verteringsproblemen, gewichtstoename en heel wat andere chronische pijntjes, blokkeren en ondermijnen ons potentieel volledig. En weerhouden ons om het leven van onze dromen te leven. Hoe zou het zijn om je elke dag goed te voelen, comfortabel in je kleren te zitten, de hele nacht te kunnen doorslapen en uitgerust op te staan, je energiek te voelen na een maaltijd in plaats van overladen en moe.
Je wil sterk en vol vertrouwen zijn, maar je weet hoegenaamd niet hoe je dat kan realiseren. Je ziet een artikel hier, je leest een facebookpost daar, een vriend vertelt je over een heel goeie workout, maar er zijn zoveel tegenstrijdigheden, er is geen plan. En je weet niet waar te gaan voor een aanpak die voor jou werkt. Ik begrijp heel goed hoe je je voelt , het is ook voor mij een hele zoektocht geweest.  Via deze blog wil ik mijn aanpak met jou delen.

Het doel van deze blog is heel simpel en duidelijk.

Ik zal je leren hoe je kan luisteren naar je lichaam om zo je gezondheid en je leven in eigen handen te kunnen nemen, wat je energiereserves uitput en hoe je die opnieuw kan vullen, hoe je de heel vervelende suikercravings kan voorkomen die je gezondheid saboteren en tot slot zal je de beperkende overtuigingen ontdekken die je weerhouden om je levensstijl te veranderen.

Of we nu spreken over energie, of immuniteit, of genezing van chronische gezondheidstoestand, de symptomen zijn misschien wel verschillend, maar de onderliggende oorzaken zijn vaak gelijkaardig. Basically, je lichaam is gemaakt om optimaal te functioneren, een compleet ecosysteem dat perfect begrijpt hoe te werken. Het is jouw job om uit de weg te gaan, zodat het zijn ding kan doen.

Zeg nu zelf, is het geen tijd om afscheid te nemen van de gewoontes die je lichaam weerhouden om optimaal te functioneren. Ik denk het wel. Want op de een of andere manier moeten we stoppen met ons toekomstig welzijn te bestelen. Dat is het geheim van vitaliteit. Dat is het geheim om jezelf voor te bereiden op een goede gezondheid in de toekomst. Maar om dat te doen, moet je je toekomst respecteren en niet bestelen. Startend vanaf vandaag! Denk aan wat ik je ga leren als basis. Het is een gezonde manier van leven, die je op regelmatige basis kan toepassen en waarop je kan terugvallen wanneer je je weg bent kwijtgeraakt.

In het tweede deel van deze blog ga ik vier gemaakte fouten bespreken die je beroven van je energie, vaak zonder dat  je er bewust van bent.

Deze fouten weerhouden je om met je kinderen te spelen, om je ten volle te kunnen inzetten voor je job, om je sociale contacten te onderhouden en te genieten van het leven. Erger nog, ze maken het onmogelijk om een liefhebbende relatie met jezelf te hebben. Je bent ontgoocheld in je lichaam, en dat is niet moeilijk, wanneer jij afziet, ziet je directe omgeving ook af. Het punt is dat we niet geboren zijn om af te zien.

Het gaat niet over meer energie krijgen, maar over het ontdekken van de energie die reeds in jou aanwezig is. Het is een feit dat er meer dan voldoende energie voorradig is. Er is ongetwijfeld een tijd geweest waarop je versteld stond van de energie die je had.  Het goede nieuws is dat die energie er nog steeds is, ze wacht op jou! De laatste vijf jaar ben ik bezig geweest om mensen te helpen hun kracht, energie en gezondheid terug te vinden. Dit is mijn overtuiging: energie creëert meer energie. Als je je beter voelt, gaat het beter op alle vlakken van je leven. Ik ondervind dat bij mezelf en bij de mensen waarmee ik al heb samengewerkt. Deze principes maken een onderdeel uit van mijn  coaching, waar je mogelijks deel wil van uitmaken. Maar of je dat nu doet of niet, ik wil mijn kennis met jou delen, zodat je zelf van start kan gaan.

Voor we overgaan naar de concrete stappen, wil ik even stil staan bij  mentale weerstanden. Er zijn een aantal negatieve gedachten die je mogelijks weerhouden om stappen te ondernemen. Zoals, het is makkelijk voor jou om dat te zeggen, want je hebt meer doorzettingsvermogen en meer kennis. Ik heb geprobeerd om een gezondere levensstijl te hebben, maar ik ben er niet in geslaagd. Ik heb geprobeerd om af te vallen, maar het lukte niet. Ik heb gewoon geen karakter en doorzettingsvermogen.

Maar wat niet lukte in het verleden, lukt misschien wel vandaag. Je gedachten zijn geen feiten, je verleden zegt niets over je huidig potentieel. Hoe meer je vasthoudt aan die beperkende overtuigingen, hoe meer die overtuigingen je realiteit worden. Ook al is je gewoontes veranderen niet altijd makkelijk. Ik ben er om je helpen op een Smart & Healthy manier. De waarheid is, motivatie is zoals een lontje, je hebt maar een klein stuk je nodig om het vuur te laten branden. Je creëert snel nieuwe gewoontes en het zijn net die gewoontes die je verder helpen om je levensstijl te veranderen. Je hoeft niet te blijven doorgaan op motivatie en doorzettingsvermogen, eens je gewoontes veranderd zijn, gaat het vanzelf. Ik ben ervan overtuigd dat jij dit kan!! Je kan zonder enige twijfel een gezonde, vitale actieve levensstijl voor jezelf creëren.

Waarom geloof ik dat? Heel simpel, omdat ik het zelf ook heb gedaan. Ik heb gekozen om van mijn lichaam en mijn leven te houden.
De laatste vijf jaar heb ik heel wat geleerd over hoe je een optimale gezondheid creëert. En dit is het belangrijkste wat ik geleerd heb: preventie is de beste remedie! Het klinkt misschien niet echt aantrekkelijk, en toch is het mijn waarheid. Het geeft zonder enige twijfel resultaat. De vijf pijlers van preventie zijn gebaseerd op: wat je eet, wat je drinkt, wat je denkt, hoe je rust en hoe je recupereert. Deze pijlers staan centraal in mijn coaching. Ze hebben een enorm verschil gemaakt in mijn eigen leven en ik weet dat ze jou kunnen helpen om je energie en je welzijn terug te winnen. Hoe meer ik mijn eigen onderzoek en mijn eigen advies ben gaan volgen, hoe beter ik mij voelde.

Mijn persoonlijke reis heeft me aangezet om aan de slag te gaan als coach en andere mensen te helpen. Mijn grootste prestatie die ik tot hier toe heb gerealiseerd is de genezing van mijn verhouding met voeding, mijn lichaam en de manier waarop ik naar mezelf kijk. We willen ons allemaal gezond en energiek voelen. Ik nodig je uit om te geloven dat jij het leven kan creëren dat je wil. Als ik het kan, kan jij het ook!

In mijn volgende blog laat ik jou de vier meeste gemaakte fouten ontdekken die je lichaam onttrekken aan energie.

Leave a Comment