MIJN VISIE

Ik hou van een fit, slank en sportief lichaam. Ik zeg dus nee tegen snelle koolhydraten, die mijn energiepeil verstoren, vetopslag stimuleren en vitaminen en mineralen aan mijn lichaam onttrekken. Ik kies voor uitgebalanceerde voeding met een evenwichtige verdeling tussen vetten, proteïnen en goede bronnen van traag werkende koolhydraten. Kortom voedingsmiddelen die veel essentiële voedingsstoffen bevatten.

Ik start mijn dag met het ‘Herbalife uitgebalanceerd ontbijt ‘. Dat bestaat uit een groot glas water met een dopje Aloë Vera Mango of Max, een tas kruidenthee en een voedingsshake.
Dit evenwichtig ontbijt houdt mijn bloedsuikerspiegel constant en geeft me alle nodige voedingsstoffen om me fit en vitaal te voelen gedurende de hele dag.

Mijn andere maaltijden bestaan uit eiwitten met groenten of groenten met koolhydraten. Ik combineer geen koolhydraten, zoals aardappelen, pasta, rijst en quinoa met eiwitten, zoals vis, vlees. Op die manier eet ik veel minder snelle koolhydraten die ik vervang door meer groenten en meer vet, vooral olijfolie.
Door mij te houden aan eenvoudige voedselcombinaties verteer ik mijn maaltijden veel beter en voel ik me fitter.

Ik voorzie iedere dag gezonde voeding en eenvoudige voedselcombinaties, dat kost me niet de minste moeite. Maar dat betekent niet dat ik ook wel eens kan genieten van een dessert of een minder goede voedselcombinatie. 70-80% is basisvoedsel die mijn lichaam energie geeft. En 20-30% is comfortfood, zoals een dessertje of chocolade. Mijn favoriete comfortfood is zonder enige twijfel chocolade en homemade tiramisu.

‘Gezond eten’ wordt vaak gezien als ‘minder, saaier en smaaklozer eten’. Voor mij betekent het net ‘meer, gevarieerder en lekkerder eten’.

Een gezond, slank en fit lichaam wordt voor 80% bepaald door gezonde voeding en 20% door beweging en sport. Je hoeft geen uren tijd door te brengen in een fitnesszaal, geen marathon te lopen of een halve dag gaan fietsen. Het belangrijkste is dat je beweegt op de voor jou meest aangename manier en/of dat je een sport kiest die je echt graag doet.