Herbalife Wetenschap

Onderzoek & ontwikkeling

Herbalife is toegewijd aan het instellen van de standaard waarop alle voedingsbedrijven worden gewaardeerd. Ze bevorderen de wetenschap van voeding met wetenschappelijk onderzoek dat over de hele wereld wordt uitgevoerd. Sinds 2003 heeft Herbalife zijn uitgaven aan onderzoek & ontwikkeling aanzienlijk verhoogd om het proces van productontwikkeling te bevorderen.

Kwaliteitsgarantie

Productintegriteit, -veiligheid en effectiviteit zijn altijd topprioriteiten van Herbalife geweest. Als onderdeel van hun toewijding aan het bieden van innovatieve, op wetenschap gebaseerde voedingsproducten investeren ze in nieuwe technologie en onderzoek. De ingrediënten die gebruikt worden in de producten zitten ook in veel voedingsmiddelen. De grondstoffen (waaronder botanische ingrediënten) zijn wereldwijd afkomstig van gerenommeerde leveranciers en de producten worden gemaakt in overeenstemming met de vastgestelde kwaliteitsnormen. Productkwaliteit wordt geverifieerd in eigen laboratoria met state-of-the-art testapparatuur. Het kwaliteitsteam van Herbalife voert regelmatig controles en inspecties uit bij en van leveranciers en fabrikanten om zo naleving van de regels te waarborgen.

Productie

Herbalife voldoet aan de van toepassing zijnde vereisten van alle regelgevende instanties . In de Europese Unie voldoen al de producten aan de relevante wetgeving van de Europese Unie en zijn ze ook geëtiketteerd volgens deze wetgeving. Buiten de Verenigde Staten houdt Herbalife zich aan, en worden ze gereguleerd door, de verschillende ministeries van instanties die zich bezighouden met gezondheids- en voedingsstandaarden, waaronder de European Food Standard Agency, waar ze ook zaken doen. Door de overname van activa bij Micelle Laboratories, een Californische fabrikant van voedings- en dieetsupplementen, is Herbalife in staat hun wereldwijde productontwikkeling en bevoorradingsketen te verbeteren om hun toegewijde Onafhankelijke Members beter te kunnen ondersteunen. Het stelt hen in staat sneller nieuwe producten op de markt te brengen, terwijl ze de kwaliteit van iedere stap in het productieproces waarborgen, van de grondstoffen tot de afgewerkte producten. Dat is onderdeel van hun voortdurende streven naar perfectie.

Klinische studies

Ze hebben verschillende klinische studies uitgevoerd met grote universiteiten over de hele wereld om de efficiëntie van verschillende producten te vergelijken. Die klinische studies zijn uitgevoerd met de Formula 1 Voedingsshakemix: een aan de UCLA, Verenigde Staten, een aan de University of Ulm, Duitsland en een aan het Seoul National University Hospital in Korea. De uitgevoerde studies tonen aan dat het iedere dag drinken van Formula 1 shakes als ontbijt een effectieve manier is om het gewicht te beheersen, als onderdeel van een caloriebeperkt dieet en met regelmatige inspanning.

Voedingsadviesraad (Nutrition Advisory Board, NAB)

Als verlengstuk van hun toewijding aan kwaliteit en wetenschappelijke integriteit heeft Herbalife een Voedingsadviesraad (Nutrition Advisory Board, NAB) in het leven geroepen, die bestaat uit vooraanstaande deskundigen van over de hele wereld op het gebied van voeding en gezondheid. Zij helpen de Onafhankelijke Members te onderwijzen en trainen in de grondbeginselen van voeding, fysieke activiteit en een evenwichtig leven.
De NAB wordt voorgezeten door Professor David Heber, PhD. en de activiteiten worden geleid door Luigi Gratton, MPH., Vice President of Worldwide Product Marketing. Steve Henig, PhD. is Chief Scientific Officer met de verantwoordelijkheid over het productonderzoek en -ontwikkeling van het bedrijf. Lou Ignarro, PhD., nobellaureaat** in de Geneeskunde, is lid van Herbalife’s Nutrition Advisory Board (NAB) en adviseert het bedrijf over ontwikkelingen op het gebied van de voedingswetenschap.
* De University of California ondersteunt uit beleidsoogpunt geen specifieke producten of diensten.
** De Nobelprijs is een geregistreerd handelsmerk van de Nobel Foundation.